Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Get Serious, Get Attached

Sverre Zielman Nederlands kampioen karten

Het door Attached al 4 jaar gesponsorde karting talent Sverre Zielman (19) uit Kraggenburg werd zondag officieel gehuldigd als Nederlands Kampioen middengewicht IKK (Individueel Kart Kampioenschap) First Division 2014.

Zaterdag 6 december was het eindelijk tijd voor de seizoensfinale in Middelburg. 4 rijders konden in het middengewicht klassement nog kampioen worden. Met maar 1 punt achterstand op Mathijs van Brummen stond ik er goed voor. Mijn doel was, winnen in Middelburg en met de titel naar huis!

Vrijdag 5 december heb ik nog een aantal heats getraind in Middelburg. De baan is uitdagend en snel maar kent ook een paar lastige punten. Gelukkig heb ik samen met de altijd snelle Rico Haarbosch nog een heat kunnen rijden en reed ik uiteindelijk ook een prima tijd!

Het bleef spannend tot het laatste moment. In Middelburg moesten drie races gereden worden. De eerste race eindigde Sverre als tweede, de tweede race als eerste.

,,Toen kon het bijna niet meer stuk, maar toch durf je dan nog niet te juichen, want stel dat ik uit zou vallen, dan zou het kampioenschap mooi aan mij voorbij gaan.” Uiteindelijk werd hij tweede in de laatste race en kwam de beker mee naar Kraggenburg.

Superblij is hij met de beker. ,,Het hele seizoen heb ik heel constant gereden en ook de meeste overwinningen gepakt. Fantastisch is het dan dat je ook het kampioenschap pakt. De concurrentie was sterk, waardoor het spannend bleef tot de laatste race.”

Sverre kampioen

Op de site van Sverre vind je het gehele race verslag

 

Publicatiedatum: 18 december 2014